2010. március 30., kedd

Március.29
Újból Ricsihez kerültem.Nagyon izgultam mert kíváncsi voltam mit fog Ricsi kitalálni újból.A töri óra Ricsi szerint a legjobb, nekem is ez tetszett a legjobban ma éppen arról beszélgetünk meddig jutott el Alexandrosz, más néven Nagy Sándor a Perzsák elleni harcban.Egyiptomba el is nevezet magáról egy várost.Sajnos Indiában a katonák kérték had menjenek haza mivel 10 éve harcoltak az ellenséggel.Ezután következett a tesi ahol 5 kört kellet lefutnia Ricsinek utána volt 30méteres futás és 60 méteres is volt ezután bementünk és fociztunk gyakoroltuk a beadásokat, fejeléseket pontos rúgásokat.Tesi után következte az emelt infó.Ez az óra különösen jó volt mert 30 percet lehetett játszani de a következő óra gépeléssel fog eltelni.Emelt infó óra után következte a osztály főnöki óra.Amikor haza értünk kimentünk az udvarra és ott hintáztunk, létrán , kötélen másztunk.Amikor Ricsi fölmászott a létrára (fa létrára) akkor eltörött az egyik fok ,így a létra mászás nem sokáig tartott.Azután Ricsi anyukája kijött és gyűjtöttünk neki ibolyát, aztán bementünk.
Március.30
Ma is nehezen kelek fel az óra átállítás miatt.A délelőtt elég gyorsan elszaladt, végre jó idő van és kint is lehet focizni.

Amikor haza értem akkor át öltöztem és mentünk focira, ugyan is edzése van a Ricsinek. A focit nagyon élveztem, futottunk pár kört és utána el kezdtünk meccsezni, szurkoltam a csapatnak, hogy ügyesek legyenek, mert szombaton Biatorbágyon fognak játszani.
Március.31
Örültem hogy újból lehettem Ricsinél, de vissza kell adni Éva néninek.

2010. március 22., hétfő

Március 17. Szerda
Ma utolsó nap volt itt és Alex vissza tért a Snowbordhoz. A síelés után összepakoltunk és indultunk vissza Magyarországra. Hosszú és fárasztó út volt. De jó érzés volt haza érni!
Március 18 csütörtök
Iskolában jó volt látni régi gazdáimat. Ezen a napon nem történt semmi különös.
Március 19 Péntek
Új élményben volt részem. Alex megtanított néhány mozdulatra például : az ojcukira (fejre ütés), gedámbáráj(fej védés).
Március 20. Szombat, 21. Vasárnap
A hétvégén segítettem Alexnek tanulni és takarítani. De nagyon érdekes volt a vári kirándulás is.
Március 22. Hétfő
Ma az osztállyal fogászatra mentünk, végig remegtük! Holnap új gazdához kerülök,de Alexet soha nem felejtem el.
Március 13. szombat
Ma Alex visszatért a síhez és lementünk a 7,5 km hosszú pályán. Nagyon hosszú volt és az eleje meredek volt de minden pályán az volt a gond, hogy az eleje nagyon meredek volt.
Március 14. vasárnap
A mai nap ugyan ójan volt mint az előző, csak Alex hatalmasat esett. A 7,5 km-es pálya vége elég kásás volt ezért össze akadt gazdám sí léce. Gurult is 5 métert :). Szerencsére lecsatolt a léce különben komoly vége lett volna.

Alekszéknál

Március 9. Kedd
Mai napon Éva nénitől Alexhoz kerültem. Örültem annak a hírnek, hogy megint mehetek síelni. Sok órája volt az új barátomnak, ezért hosszúnak tűnt a délelőtt. Ebéd után elmentem Alexszal teniszezni, de mivel túlságosan nagyok voltak az ütők, emiatt én csak néztem őt. Ezután a barátom elvitt az otthonába, ahol megírtuk a házi feladatokat, majd megismerkedtem a plüss állataival: Makival, Kacsa úrral, Tigerrel és testvérével Fekete Csíkkal. Vacsora után Alex felolvasott a Garfildból, majd elaludtunk.
Március 10. Szerda
Ma ebéd után a napköziben megírtuk a házit. Ezután Alexszal úszásra mentem. Én sajnos nem úszhattam. Otthon lefekvés előtt a haverom vicceket olvasott nekem, és lefeküdtünk aludni. Szerencsére ez egy rövid nap volt.Március 11. Csütörtök
Ma ebéd után Alex tanuló korrepetálásra ment. Ezután teniszre mentünk. Most megfigyeltem Alex technikáját és megpróbáltam leutánozni. Sokat
Március 12. Péntek
Ma már készültünk a síelésre. Ebéd után szép és helyes írási tanácsadásra ment Alex, utána indultunk a síelésre. Hosszú hat órás volt az út. Amikor megérkeztünk meg kerestük a szálást, azután elmentünk egy pidzériába ahol tele ettük magunkat. Utána vissza mentük a szálásra és aludni mentünk.Március 13. Szombat
Ma már végre síelhettem szerencse, hogy Bercel megtanított már síelni, de figyelnem kellet mert Alex Shovbordozni tanult és sokat eleset. Este vacsora után Bang!-ez tűnk és lefeküdtünk aludni.
Március 14. Vasárnap
A mai nap olyan volt mint az előző, csak Alex vissza tért a síhez.

2010. március 2., kedd

Bercelnél

Bercelnél

2010.02.22
Ma Éva néni Bercelnek adott oda. Történelem órán a gyerekek az ókori Görögországból írtak dolgozatot. Az titok amit most elmondok mert nehogy megtudja Gergő bácsi. Képzeljétek el Bercel egy csomó mindent nem tudott a dolgozatból ezért én segítettem neki.
2010.02.23
Újból találkoztam régi barátaimmal, de szereztem egy új barátot is akit úgy hívnak, hogy Brúnó a beceneve pedig Brumi. Brumi egy mackó. Bercel elvitt a foci edzésére is. Én ugyanis nagy foci rajongó vagyok. A kedvenc csapatom természetesen a Real Madrid. Este tévében néztük a Stuttgart Barcelona Bajnokok Ligája nyolcad döntőt. Nagyon szorítottam a Stuttgartnak és végül 1-1 lett a mérkőzés.

2010.02.24
Megtudtuk, hogy száz százalékos lett Bercel történelem dolgozata. Tuti, hogy csak azért mert segítettem neki. Bercelnek ma Telkiben az MLSZ edző központjában volt az edzése. Előtte viszont az egyik pályán megnéztük a női U19-es Magyarország MTK foci meccset ahol érdekes módon 6-2-re nyert az MTK. Este tévében néztük a Inter Chelsa BL meccset ahol az Inter nyert 2-1-re.
2010.02.25
Ma és holnap nincsen iskola ezért Bercel Apukája kijelentette, hogy holnap elmegyünk síelni. Én nagyon örültem mert még sosem síeltem. Berceltől sí lécet is kaptam. Alaposan megéleztük a léceket.
2010.02.26
Az úti célunk Szlovákia és azon belül Chopok. Brumi is velünk jött aki snowboardot kapott. Útközben eleredt az eső de a hegyen a hó esett. Síelés után egy hotelban szállást foglaltunk. Nekem nagyon tetszett a síelés. Bercel megígérte, hogy jövőre majd snowboardot is kapok. Este egy jót pókereztünk.
2010.02.27
Reggel nagyon fújt a szél de legalább esett a hó. Délutánra kisütött a nap. Este a kivilágított pályákon nagyon jót síeltem. Ma már a fekete pályákon is síelhettem.
2010.02.28
Ma nagyon nagy szelet ígértek Chopokra ezért Certovican síeltünk. A nap gyönyörűen sütött . Délután negyed négykor elindultunk hazafelé. Erre a síelésre örökre emlékezni fogok. Sajnálom, hogy ma aludhattam utoljára Berceléknél. Remélem minél hamarabb viszontláthatom Berceléket