2010. február 18., csütörtök

Ricsiéknél

január.15. hétfő
Hétfőn a magyar órán megtudtam hogy ezt a hetet kivel fogom együtt tölteni, a Ricsihez kerültem.Gyorsan eltelt a délelőtt.Elmentünk ebédelni, utána kimentünk egy kicsit a friss levegőre, jót játszottunk.Kezdődött a napközi, a Ricsi megírta a leckéjét, de a fogalmazást otthonra hagyta.Négy óra után érkeztem meg a Ricsiékhez.Mindenki örült nekem,már is otthon éreztem magam.Egy kicsit lazítottunk, ettünk gyümölcsöt.Hozzá kellett fogni a fogalmazás megírásához, Imre királyról szólt.Utána vacsoráztunk ami nagyon finom volt.Ricsi és testvére és persze én egy nagy puzzle kirakásába kezdtünk, kb. 1500 darabból.Remélem a héten befejezzük, igazán nagy meló.
január.16. kedd
Reggel időben felkeltem mivel, suli van, de van akinek sí szünete van, a Ricsi testvérének Norbinak.Reggeliztünk utána irány a suli.Délelőtt mindig nehezebben telik el, főleg ha még a kabátzsebébe is meg kell húznom magam.De ha órán vagyok akkor is csöndbe kell maradnom, viszont sok érdekes dolgot hallok.Délután a Ricsinek foci edzése volt.Amit nagyon élveztem, jó kis mozgás, kell is nehogy el lustuljunk.Élveztem a bemelegítést, és utána labda birtoklás gyakoroltuk.
január.17. szerda
Délután a töri szakkört nagyon élveztem.Először beszélgettünk a 100 éves háborúról, utána erről megnéztünk egy filmet, ez a francia és a angol háborúról szólt, ami 116 évig tartott-ezt kimondani is hosszú.
Hazaérkezés után Ricsivel tanultam.Este egy fontos programunk volt A.C.Milan-Mancheszter United mérkőzést néztük a tévében.Mi az A.C.Milan-nak szurkoltunk, sajnos nem győztek.Az első félidő nagyon izgalmas volt, de a második kevésbé tetszett.
január.18. csütörtök
Reggel nehezen ébredtem mivel, az este későn feküdtünk le a foci miatt.Tesi óra volt az első jól is jött egy kis test mozgás, majdnem az egész órát végig fociztunk.A délutánt nagyon élveztem a puzzle kirakást, amit hárman csináltunk Ricsi a testvére és én.Már sokat kiraktunk nem egyszerű ennyi sok kis darabkából megtalálni, hogy hova illenek a darabok.El is fáradtam egy kicsit, így jobban fog esni a pihenés.
január.19. péntek
Ezt a napot nagyon szeretem, mert nincs sok óra és jön a hétvége.Amikor vége lett a negyedik órának elmentünk ebédelni, utána kimentünk az udvarra beszélgetünk a Ricsi barátaival.Egy óra után jöttek értünk és mentünk haza.Péntek délután is van a Ricsinek fociedzése.Örültem, hogy újból végig izgulhatom az edzést és találkozhatok az új foci társakkal.A bemelegítés után meccs volt, elég sokáig eltartott jól elfáradtunk.Vacsi után jól is esett egy kicsit tévézni.
január.20. szombat
Végre hétvége ezt szeretem a legjobban.Nem kellet korán felkelni, nyugodtan lehetett az ágyba olvasni, játszani.A finom reggeli után játszottunk, filmet néztünk.Közben Ricsi meg,mutatta a plüss állatait, ki is választottam egy barátot Garfield-ot, aki a méretemhez képest óriási, de nagyon kedves, elbeszélgettünk sok mindenről.Délután a Ricsi anyukájával sütöttünk almás pitét.Az alma reszelésben én is részt vettem, tettünk bele fahéjat és cukrot.Nagyon finomra sikerült, mindenkinek ízlett.Utána a Ricsivel a szobájában számítógépeztünk.
január.21. vasárnap
Ma délelőtt amíg Ricsi tanult én a plüss barátaimmal nagyon jól elbeszélgettünk.Pinocchio elmesélte nekem az ő történetét, hogy mi is történt mikor iskolába járt, vagyis kellet volna járnia.És mi miatt nőt meg olyan nagyra az orra.Ez nekem tanulságos volt, mert így is megtudtam, hogy az igazat kell mindig elmondani.Gyorsan el is telt az idő és Ricsi is készen volt a tanulással.Ebéd után elmentünk biliárdozni.Hát ez is egy izgalmas hely!A golyókat meg kell lökni és lehet hogy célba ér.A célba érés már nem olyan könnyű, mert van egy nagyon hosszú rúd ez a dákó és ezzel kell a golyót úgy becélozni, hogy az oda guruljon ahová én szeretném.Volt amikor eltaláltam, volt amikor csak a szerencsén múlt az eltalálása.Sokat tanultam és nagyon megszerettem, lehet hogy bajnok leszek???
január.22. hétfő
Nagyon jól eltelt ez a hét de sajnos vissza kell mennem Éva nénihez.Majd az osztályból újból megismerhetek egy gyereket akitől, sok érdekes dolgokat és történeteket fogok hallani.Én így tanulok.

2010. február 14., vasárnap

utolsó reggelem Gáboréknál

Mikor Hétfő reggel felkeltem szomorú voltam hogy Gábort el kellet hagynom de néztem ennek is a jó oldalát.Valakivel megint eltölthetek egy újabb csodás hetet.Megreggeliztünk majd elindultunk az iskolába.Az iskolába Gábor átadott engem Éva néninek. Szomorú búcsút vettem Gábortól de bízom benne hogy legközelebb is eltölthetek nála egy szép hetet.

Gáboréknál

Vasárnap már nem volt más dolgunk mint felkeltünk oda ültünk a gép elé és sokáig játszottunk utána meg ebédeltünk ebéd után hallgattuk a tv be a zenét és közben játszottunk játszottunk a kis gördeszkával is.és beszélgettünk Gábor unoka tesójával.De így elhaladt az idő ezért már meg is kellet vacsorázni . amíg én vacsoráztam Gábor fürdött utána ő is megvacsorázott. majd lefeküdtünk. Ez a nap is jó volt mint az összes többi ezen a héten.

Gáboréknál

Szombaton mikor felkeltünk feküd hetünk egy kicsit mert már mentünk is az unoka tesómhoz Szentendrére. Az úton játszottunk Gábor telefonján. amikor oda értünk egy fél órára oda ültünk a gép elé majd kimentünk játszani lementünk a Hegyről és 1 óra volt visszamenni olyan hovolt hogy többször is vissza ugrottunk mert a zacskókat elfújta a szél mikor fértünk ettünk ebédet majd ebéd utánúrja kimentünk de akkor már a bátyám is jött hocsatáztunk de nagyon fáztunk ezért bementünk és ittunk meleg teát fánkkal.Mikor harmadjára kimentünk olyan jókat játszottunk amerikai fociztunk a hóba.De ez a nap nagyon gyorsan eltelt így már mentünk is haza amikor hazaértünk megvacsoráztunk oda ültünk egy kicsit a gép elé és utána lefeküdtünk.

2010. február 12., péntek

Gáboréknál

Pénteken Gábor kicsit tovább feküdt az ágyban és nem érte el a buszt.Gábor anyukája elvitte Gábort az iskolába.az iskolába irtunk matek dolgozatot.Amikor kicsöngettek az iskolából akkor lesiettünk ebédelni majd elindultunk matekszakköre.Matek szak kör után még kicsit ott voltunk a suliba utána mentünk focira.Focin nagyon jól védet Gábor szerintem.Amikor a focinak vége lett Gábor anyukája itt volt értünk kimentünk az autóhoz majd hazamentünk.Otthon Játszottunk és tvtünk . Hamar elsietett az idő és már vacsora volt. A vacsora nagyon finom volt.Amikor megettük a vacsorát bebujtunk az ágyba és elaludtunk.

Gáboréknál

Csütörtökön mikor felkeltünk megreggeliztünk és kiindultunk a buszmegállóhoz. A busz hamar jött és így hamar oda értünk az iskolába. Az iskolába az 1 óránk test nevelés volt utána 2 természet ismeret. A természet ismeret most nagyon jó volt. Amikor vége volt az utolsó órának is megvártuk míg Gábor anyukája értünk jön. Ő hamar itt is volt értünk.Haza mentünk segítettem Gábornak megírni a leckét majd játszottunk.Gáborral jókat játszottunk mikor készen voltunk a leckével.Sokat játszottunk ma de közben elmentünk Gábor anyukájával és apukájával vásárolni 9 óra fele haza értünk és megettük a vacsorát majd ágyba bujtunk.

Gáboréknál

Szerdán mikor fölkeltünk megreggeliztünk kisiettünk a buszhoz.Az iskolában nem sok érdekes dolog történt.Amikor Gábor anyukája értünk jött örültünk nagyon mert hazamehettünk és játszhattunk.Amikor haza értünk megírtuk együtt a leckét és Játszottunk a számítógépen. de így nagyon gyorsan telt az idő már anyukám a vacsorát sütötte. Amíg Gábor anyukája a vacsorát süti addig Gábor fölment fürödni.Amire lejött kész is volt a vacsora jóízűen megettük majd lefeküdtünk.Hamar el is aludtunk.

2010. február 9., kedd

Gáboréknál



Hajmosás habfürdővel fürdőzés száritkozás


Kedd reggel engem és Gábort az anyukája ébresztett fel.Felkeltünk megreggeliztünk majd elmentünk a buszmegállóba. Találkoztunk a Barbival mert ő is azzal a busszal ment iskolába.
Nekem nagyon unalmas volt az iskola mert még nem tudok írni,olvasni és számolni.De megígérte Gábor nekem hogy majd megtanít rá.Amikor az utolsó óráról kicsöngettek elmentünk Gáborral ebédelni.Az ebéd nagyon finom volt fahéjas nudlit ettem.Utána amikor kiértünk az ebédlőből
Gábor anyukája ott várt minket. Hazaérkezésünk után megírta Gábor a leckéjét amibe majd ,,belehalt" olyan sok volt de egyszerűek voltak.Míg Gábor a leckéjét írta én addig kiismertem magam a számítógépen.Gábor amikor már készen volt a leckéjével oda ültünk a számítógép elé.Játszottunk jókat de ezzel hamar elment az idő ilyenkorra a vacsora már kész is volt.Sajtaltöltött pulyka mellt ettünk sült krumplival. Gábor anyukája kis kávés alátétben csinált nekem enni.Nagyon finom volt a vacsora.Este mentem fürödni de sajnos most azt a pár szál hajamat is megkellet mosni. Amikor készen voltunk a fürdéssel lefeküdtünk és a TV ből néztünk mesét a kedvemért én hamar mély álomba szenderültem.

2010. február 8., hétfő

Gábornál

A gazdám Éva néni Gábort választotta ki hogy ö vele töltsek egy egy szép hetet.Az utolsó óránk Osztályfőnöki volt.Az órán olyat játszottunk én voltam Terminándog , a kezemen volt a toll kupakja.Gábor anyukája eljött értünk majd indultunk haza.Otthon megismerkedtem Gábor plüss állataival amíg Gábor írta a leckéjét.Utána oda ültünk a számítógép elé.Gábor mutatott az interneten plüss állatkákat, az egyik kislány meg is tetszett nekem.Utána Gábornak elkellett menni edzésre, addig én Gábor anyukájával voltam és megmutatta a házukat.Miután Gábor haza jött az edzésről addigra Gábor anyukájával megcsináltuk a pizzát vacsorára.Miután megvacsoráztunk Gábor felvitt az emeletre a fürdőszobába és az óriási kádban ,,majd elvesztem."Fürdés után bebújtam a jó meleg takaró alá és álomra szenderültem.

Utóirat: Hmmm... az a pizza milyen finom volt, tele lett a ,,kis pockosom".

2010. február 7., vasárnap

bálintnál

2010.02.08.
Ez a hét nagyon jól telt Bálintnál de sajnos vissza kell mennem Éva nénihez, hogy odaadjon egy másik gyereknek, azért ,hogy egy újabb élmény dús hetet tölthessek el valakinél.

bálintnál

2010.02.07.
Reggel arra keltünk, hogy esik a hó. Nagyon örültünk és lementünk a kertbe játszani. Bálint ellapátolta a havat a kertből és nagyon elfáradt, ezért felmentünk pihenni. Utána Bálint mutatott sok szép havas képet az interneten. Nekem nagyon tetszettek. A nap további részében csak lazultunk.

bálintnál

2010.02.06.
Reggel sokáig aludtunk mikor felébredtünk megreggeliztünk utána pihenéssel telt az egész napunk. Délután sétáltunk a hóban és jött velünk Bálint egyik cicája. Sokat játszottunk a friss hóban.

Bálintnál

2010.02.05.
Alig vártuk ,hogy eljöjjön a péntek mert farsang volt az iskolában.Bálintnak csak négy órája volt és hamar hazaértünk. Négy órakor visszamentünk az iskolába és készültünk a farsangra, amit a tanári kar tánca nyitott meg. Bálinték a vége felé léptek fel, nagyon érdekes volt és utána jött a tombola. Itt Bálint nem nyert semmit de volt olyan osztály társa aki nyert. Utána jött a disco ami tízig tartott .

2010. február 4., csütörtök

Bálintnál

2010.02 .04
Reggel felébredtünk és felköszöntöttük Bálint anyukáját,mert szülinapja volt.
Délután lehívtuk Bálint unoka testvérét és vele tech deck-ez tűnk.
Kicsit később kitakarítottuk az akváriumot,és csodáltam a halakat milyen ügyesen úsznak.
Utána lefeküdtem kicsit tévéztünk és elaludtunk.

2010. február 3., szerda

Bálintnál

2010.02.03.
Reggel felkeltünk Bálinttal, kinéztünk az ablakon, minden fehér volt és hosszú jég csapok lógtak az ereszen. Az anyukája megengedte hogy délután leverjük őket, ha Bálint megírta a leckéjét.A jég csapok amikor leestek a földre nagyot csattantak és összetörtek. Ez a nap jó móka volt és hamar eltelt.

Bálintnál

2010.02.02.
Reggel felébredtünk. Azután elmentem Bálinttal az iskolába. Amikor kicsöngetek az utolsó óráról még maradni kellet próbálni. Mikor haza értünk megírtuk a leckét azután a számítógépen játszottunk.

2010. február 1., hétfő

Bálintnál

2010.02.01.
Most Éva néni Bálintnak adott engem. Utána mentünk a torna csarnokba a fő próbára ott nagyon ügyesek voltak mert én csak néztem .Miután vége lett a hatodik órának Bálint, Norbi és Eszter hógolyóztak egy jót. Utána mentem haza Bálintékhoz ott meg ismerkedtem a két cicájukkal Devilel és Bátorral. Aztán lementünk hógolyózni és szánkózni a nagy hóba.