2009. október 25., vasárnap

Házi fogalmazás

Kedves 5. a-sok!
Arra kérlek titeket, hogy fogalmazási gyakorlatként készítsetek blogbejegyzést az osztály blogjába! http://herman5a.blogspot.com/
A házi fogalmazásaitokat a projekt végén együtt fogom értékelni.
Hamarosan projektzárás! A szülőknek tartandó bemutatón elő kell adnia a csoportoknak egy dramatizált mesét, egy rajzfilmet, és be kell mutatniuk a mesekönyvüket. Ezeket létrehozzuk az órákon, ám lesz egy mesemondó verseny is, amire már készülni kellene otthon! Mindenkinek el kell tudnia mondani egy mestét! Mielőbb válasszatok egy népmesét, és kezdjétek el tanulni az előadását!
Remélem jól telik a szünet, s unatkozós óráitokat szívesen töltitek ki az itt felsorolt feladatokkal!
Sajnos nem tudom mindenkinek az e-mail címét, ezért kérem, hogy ezzel az üzenetemmel keressetek meg mindenkit, akit tudtok!
Üdvözlettel: Demeter Éva néni

2009. október 18., vasárnap

Norbiéknál voltam a hétvégén

2009.október 16. péntek

Ma Norbiéknál aludtam.
Norbi bemutatta Rozit, a plüss állatát, majd elment zuhanyozni, és addig bekapcsolta a tv-ben a Spongyabob Kockanadrág című rajzfilmet.
Zuhanyozás után megkérdeztem őt, hogy holnap is nézhetem-e a Spongyabob-ot mert annyira tetszett.
Norbi lefekvés előtt olvasott nekem egy mesét a Mesetarisznyából.


2009.október 17. szombat

Ma Norbinak foci meccse volt a Vasas Pasarét ellen, ahová engem is elvittek.
Nagyon nagy harcot vívtak a pályán, de csak döntetlent sikerült elérni.
A meccs után haza mentünk és egy nagyot játszottunk az XBOX-on.


2009.október 18. vasárnap

Ma megnéztem Norbival az egyik barátja foci meccsét.
Miközben haza tartottunk Michael Jacksont hallgattunk a kocsiban, nekem nagyon tetszett.
Hazaértünk és Norbi ebédig tanult.
Tanulás után játszottunk a számítógépen a Spore nevű játékkal, ami nagyon tetszett, ugyanis lényeket lehet bene létrhozni.
Csináltunk nekem is egy saját lényt, akit elneveztünk Hot Dog-nak.
Nagyon jól éreztem magam Norbiéknál a hétvégén.

2009. október 7., szerda

Berceléknél

IX. 26. szombat
A negyedik hétvégére pénteken az iskolából Bercel vitt haza. Este Bercel szobát és konyhát készített nekem, majd korán le kellett feküdnöm, mivel szombaton egy egész napos, harminc kilométeres iskolai biciklitúrára mentünk.
Szombaton reggel fél hétkor fel kellett kelnem, nagyon álmos voltam. Bercel az övtáskájában vitt el, és még kobakot is adott nekem. Az iskola udvarán volt a gyülekező. Onnan a budaörsi vasútállomásra, majd Kelenföldre mentünk, vonattal. Ott átszálltunk és Velencére utaztunk.
Velencén biciklire pattantunk, hogy megkerüljük a tavat. Pákozdig megállás nélkül eltekertünk a ntanárokkal, nagyfiúkkal, nagylányokkal. Ott a negyvennyolcas emlékműnél megebédeltünk. Ebéd után egy ideig még együtt mentünk, majd féltáv után szabadon lehetett tekerni. Én egy kicsit megijedtem, mert Bercellel és barátaival tanár nélkül úgy lehagytuk a többieket, hogy fogalmunk sem volt, hol járunk, és hol vannak a többiek. Nagy szerencsénkre hosszú út után a baráti társaságunk megérkezett a kiindulópontra. Amikor megérkeztünk, vonatra szálltunk és hazamentünk.
IX. 27. vasárnap
Ezen a napon sok barátot szerezte: Tibit a sündisznót, Tomit és Blankát a mackótestvéreket, Pistit a bárányt és Sanyit a tigrist.
Bercel megtanított szakácskodni is. Barátaimmal étkeztem, autóztam, játszottam.
Sajnálom, hogy ma aludhatta, tusolhatta utoljára Berceléknél a szobámban.